03-07-05

Rock Werchter Kraftwerk

Tijdens het concert van Kraftwerk stonden zowel de leden van New Order als die van The Chemical Brothers aandachtig toe te kijken in de frontstage. Toevallig is dat niet, want Kraftwerk beïnvloede minstens drie generaties elektronische muzikanten.
Het optreden in de Marquee werd een groot feest ter ere van deze helden. Alle grote hits kwamen langs, netjes in de volgorde van de live-plaat Minimum-Maximum die Kraftwerk hier kwam promoten.Zoals gewoonlijk stonden de vier Kraftwerkers netjes op een rij achter hun identieke machineriën, met achter hen een gigantisch projectiescherm. Elk nummer wordt begeleid door vaak sterk gestileerde maar sprekende beelden uit hun rijke video-archief.
Het publiek vond het allemaal fantastisch en reageerde vooral extatisch op de nummers met een prominente beat. Het grootste applaus was voor onze held Eddy Merckx, die na Tour De France op het gigantische scherm te zien was.
Traditiegetrouw lieten de vier leden zich voor het eerste bisnummer vervangen door hun robot-versies, en voor Aero Dynamik verschenen ze in een lichtgevend pak. Heel mooi allemaal, net als dit sterke optreden, dat de festivalgeschiedenis ongetwijfeld zal ingaan als een klassieker.02:27 Gepost door Argus | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.