05-10-05

La Prugne

Herfst is voor velen het seizoen van 'god, spijtig-dat-die-zomer-over-is', maar voor velen breekt nu het mooie herfstgevoel uit: mooie landschappen, stevige wandelingen, warme appeltaart met een hete koffie, wild op het bord en de straten gekleurd met de dode blaadjes. Meeste mensen trekken op verlof in de zomer en storten zich in het toeristengevoel aan de 'Côte d'Azur, maar daar voel ik me niet echt voor. Als je een beetje rondsurft op het internet, vind je mooie arrangementen voor de herfst. Zo is er eentje waar ik het uitgebreider over wou hebben. Zo is in La Prugne in de Allier-streek bij de Auvergne, een voormalige kinderkolonie die bewerkt is tot een mooi vakantieverblijf. Het terrein bruist van de ongerepte natuur omgeven door de 'Montagnes Bourbonnaises'. Wat is er mooier in volle herfst! Een perfekte plaats om stevige wandelingen te maken, uitstapjes te maken naar de verscheidene 12de eeuwse dorpjes of de gerenommeerde steden zoals Vichy (voor de dames), Clermont-Ferrand, Roanne, noem maar op. Kortom, zeker de moeite en helemaal niet ver (je hebt nu toch geen last van de zomertrek naar het zuiden). Het enige je daar niet vindt, zijn onze belgische 'Chocotoffs' tot grote spijt van de eigenaar van het domein, dus als je er naartoe trekt, mag je zeker geen zak Chocotoffs vergeten voor Alain, de gastheer!Momenteel loopt er een speciaal herfstarrangement dat loopt tussen 22 oktober en 18 november 2005 voor een periode van 5 dagen/4 nachten:
* logement
* uitgebreid ontbijt
* lunchpakket
* avondmaal bestaande uit : voorgerecht - hoofdgerecht - kaas - dessert gevolgd door koffie en/of thee, wijn en/of water zijn inbegrepen in de maaltijd.
* uitgestippelde wandeltochten voor beginners en/of gevorderden.


En dit alles aan 195€/persoon. Mooi niet? Alle info vind je op de infopagina!!10:49 Gepost door Argus | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.